top of page
חיפוש
  • תמונת הסופר/תדבורה כהן

ניהול השקעות בשוק ההון

עודכן: 8 באוג׳

יש מגוון כלים לניהול השקעות בשוק ההון, איך נדע איזה כלי מתאים לנו? כדי לענות על כך, נסקור את האפשרויות לניהול השקעות בשוק ההון ונבחן את היתרונות והחסרונות של כל אחד מכלי ההשקעה



אם אתם מעדיפים לצפות או להקשיב לתוכן במקום לקרוא אותו - אתם מוזמנים ללחוץ כאן ולקבל את התוכן מצולם בוידאו ישירות אליכם למייל.


הקדמה

נתחיל מדוגמה להמחשה - נדמה את שוק ההון לשוק שבו נמכרת סחורה - ממש כמו בשוק או בסופר, כך גם בשוק ההון  מגוון גדול של מוצרים המסודרים במחלקות.

כאשר המחלקות העיקריות בשוק ההון הן אגרות חוב, מניות, מזומנים ושווי מזומנים. בנוסף ישנה מחלקה של נכסים אלטרנטיבים, אלו הם נכסים לא סחירים ובהם לא ניגע היום.


אפיקי ההשקעה המרכזיים לניהול השקעות בשוק ההון

תחת כל מחלקה כזו יש את המוצרים עצמם, שהם אבני הבסיס של שוק ההון: אגרות חוב ומניות של חברות ציבוריות הנסחרות בבורסות. במאמר הזה לא נדבר על המוצרים עצמם, על זה תוכלו לקרוא כאן, או לצפות בתוכן מצולם כאן (ממליצה).

במאמר הזה, אם נמשיך את הדוגמה להמחשה, נתמקד ב"אריזה" של אותם מוצרים שקנינו בשוק, לדוגמה: שקית מבד, שקית מנייר, שקית ניילון, ארגז וכ"ו. במאמר הזה נסקור את שיטות האריזה השונות ואת היתרונות והחסרונות שבכל "שיטת אריזה". 


למה זה חשוב?


חשוב מאוד להשתמש בכלים הנכונים לביצוע ההשקעה האופטימלית. בחירה טובה לעומת בחירה פחות מוצלחת תשפיע ישירות על התשואה נטו של הכסף ועל השורה התחתונה.

תשואה, מיסוי ודמי ניהול הם פרמטרים בעלי השפעה משמעותית לאורך זמן. בנוסף, התאמת מסלול ההשקעה לטווח ההשקעה היא קריטית. חוסר בתכנון אסטרטגי פיננסי עלול להוביל לטעויות בהשקעות.

הפלא השמיני - כוחה של ריבית דה ריבית
אלברט איינשטיין הבין את העיקרון ואת החשיבות של אפקט הריבית דה ריבית, ואף כינה אותה "הפלא השמיני", וכה אמר: "ריבית דריבית היא הפלא השמיני של העולם. מי שמבין את זה, מרוויח מזה ... ומי שלא ... משלם על זה"


אז איך בוחרים השקעה מנוהלת בשוק ההון?

כדי לקבל החלטה מושכלת ולהבין מה הוא כלי ההשקעה המתאים לנו ביותר, צריך להבין מה היתרונות והחסרונות שיש לכלים השונים ולבצע התאמה בין המשקיע, ההשקעה לכלי ההשקעה הנכון.



עבור כל אפשרות השקעה כזו נבין את היתרונות והחסרונות דרך בחינה של הפרמטרים הבאים: 

נזילות ההשקעה -  תוך כמה זמן ניתן לצאת מההשקעה ולקבל את הכסף זמין? כמה זמן יקח ממתן הוראת המכירה/פדיון ועד לקבלת הכסף לחשבון הבנק.

דחיית מס - האם יש תשלום מס מיידי בעבור הרווחים הנוצרים? או שמא יש דחיית מס במוצר? דחיית מס תאפשר לנו לעבוד על הברוטו ולהנות מאפקט הריבית דה ריבית - אותו אפקט שציין אלברט איינשטיין. במוצרים דוחי מס, המס על הרווחים ישולם רק בעת המכירה או פדיון המוצר.

תשלום מס רווח הון - מס רווח הון בשור ההון עמוד על 25% על הרווחים שנוצרו. עם זאת יש מוצרים שיש בהם שיטות מיסוי אחרות, ויש מוצרים שהכספים המושקעים בהם יכולים להיות פטורים לחלוטין ממס רווחי הון. זהו יתרון אדירה לשורה התחתונה של ההשקעה, וכדאי מאד לנצל את ההטבות האלו.

מגבלת הפקדה - האם קיימת למוצר מגבלת הפקדה או לא? כככל אצבע - איפה שיש הטבת מס משמעותית, יש גם מגבלת הפקדה, על מנת שלא יהיה ניצול גבוה מדי של ההטבה הניתנת, דבר שינוצל ע"י אנשים עשירים ויגדיל את אי השיוויון.

פיזור השקעות - נבחן עבור כל כלי השקעה האם ניתן לקיים פיזור השקעות אמיתי ורחב בין מגוון רחב של מוצרי השקעה ואפיקי השקעה או לא.

קצבה מזכה - האם ניתן לקבל קצבה מזכה על חשבון ההשקעה?

ירושה - למי ובאיזה מנגנון עובר הכסף ליורשים? האם מדובר במנגנון ירושה הפועל לפי צוואה או יורשים חוקיים? או שמא הכסף עובר ישירות למוטבים. במידה והכסף עובר לפי צוואה יקח חודשים ליורשים לקבל את הכסף שכן ידרשו לראות צו קיום צוואה מבית משפט.

מס עיזבון אמריקאי - האם ההשקעה חשופה למס עיזבון אמריקאי? ניירות ערך אמריקאים בסכום של מעל 60,000 דולר חשופים למס עיזבון אמריקאי. כן כן, גם אם אתם לא אזרחים אמריקאים, מרגע שיש להם השקעה בשווי של יותר מ-60 אלף דולר בנכסים אמריקאים, הם חשופים למס עיזבון אמריקאי. מה זה אומר? מס בגובה של 40% על שווי ההשקעה בסוף הדרך. כלומר, המס אינו מושת רק על הרווחים שנוצרו מההשקעה (כמו מס רווחי הון בישראל, למשל), אלא הוא מושת על שווי ההשקעה כולה (החלק שמעל 60 אלף דולר)!

מינוף - האם ניתן להתמנף ולקחת הלוואה על חשבון הכסף המושקע? ואם כן באיזה מנגנון?


במאמר נסקור את כלי ההשקעה המנוהלים הבאים: תיק מיועץ בבנק, תיק מנוהל בבנק, פוליסת חיסכון, קופת גמל בתיקון 190, קופת גמל להשקעה וקרן השתלמות.

תיק מיועץ בבנק

כאשר הבנק מבחין שיש ללקוח יתרת מזומן גבוהה, הוא עשוי להציע לו להשתמש בשירותי ייעוץ ההשקעות של הבנק לצורך בניית תיק ניירות ערך. במסגרת השירות, יועץ ההשקעות מציע ללקוח המלצות לרכישה או מכירה של ניירות ערך, והלקוח נדרש להיות אקטיבי ומעורב בקבלת החלטות ההשקעה בפועל.

ישנם אנשים שזה מתאים להם - הם מעוניינים להיות מעורבים בקבלת ההחלטות, נהנים מתשומת הלב של הבנקאי ומעריכים את השקיפות שהבנק מציע, שכן הם יכולים לראות בכל רגע את ניירות הערך בבנק ואת הרווח וההפסד שלהם. מניסיוני, אפשרות זו מתאימה במיוחד ללקוחות מבוגרים יותר, ללקוחות המעוניינים במעורבות בקבלת החלטות וללקוחות סולידיים וחשדניים.

חשוב לזכור שהבנק הוא גוף שפועל למטרות רווח, והרווח שלו מעמלות על תיק ניירות ערך הוא גבוה. מדובר בעמלות כמו עמלת קניה, עמלת מכירה, דמי משמרת, עמלות המרת מט"ח ועוד.


יתרונות:

  • מעורבות הלקוח בקבלת החלטות

  • שקיפות מלאה לגבי ני"ע המוחזקים

  • נזילות - יומית - לאחר הוראת מכירה הכסף שהונזל ישתקף בחשבון העו"ש.

  • אין מגבלת הפקדה לרכישת ני"ע ערך בבנק, אך רק לקוחות גדולים יקבלו שירות יעוץ השקעות.


חסרונות:

  • דורש את מעורבות הלקוח בקבלת החלטות

  • הידע המקצועי של יועצי ההשקעות בבנקים אינו גבוה ביחס לאפשרויות האחרות

  • תשלום עמלות גבוה ביחס לכל החלופות האחרות

  • מכירה בהפסד - מחקרים מראים שעודף השקיפות, וחוסר הזמינות של יועצי ההשקעות בעיתות משבר מובילים לקוחות לבצע טעויות ולמכור ני"ע, ובכך לממש את ההפסד, ולגרום ללקוחות להפסדים, ולתשואות נמוכות מהממוצע לאורך זמן. לכן הנתונים מראים שהמשקיע הממוצע מרוויח פחות מתשואת השוק וזה מכיוון שמעורבים יותר מדי שיקולים פסיכולוגיים ולא רציונלים.

  • אין דחיית מס - החיסרון הבולט של השקעה דרך הבנק היא חוסר היכולת לדחות מס, שכן בבנק ישנו "ניכוי מס במקור", כך שעבור כל נייר שנמכר ברווח, כל קופון, כל דיבידנד יגבה מס רווח הון במקור בגובה 25% ישירות מחשבון הבנק. זהו חיסרון משמעותי מאד של תיק מיועץ בבנק, ביחס לאלטרנטיבות הבאות שנסקור.

  • פיזור השקעות - צריך תיק השקעות גדול כדי ליצור פיזור השקעות אמיתי ורחב. בנוסף, בתיק השקעות בבנק כל הכסף יושקע בשוק ההון ולא תהיה חשיפה לנכסים לא סחירים, אשר יכולים להוריד את תנודתיות התיק ולתרום לתשואה.

  • אין אפשרות לקצבה מזכה 

  • ירושה - במקרה של פטירה של בעל החשבון הכסף יעבור ליורשיו החוקיים או על פי צוואה. מדובר בחסרון משמעותי שכן התהליך של קבלת צו ירושה מבית משפט יכול להאריך תקופה ארוכה.

  • מס עזבון אמריקאי - יש חשיפה למס עיזבון אמריקאי

  • מינוף - אין מנגנון מובנה של מינוף, הבנק יכול לאשר או לא לאשר הלוואה ללקוח על חשבון תיק ההשקעות.


ניתן לראות, להשקעה דרך תיק מיועץ בבנק חסרונות רבים, ולכן אפשרות זו נחשבת נחותה על פני האפשרויות הבאות שנסקור.

תיק מנוהל - ניהול תיקים

תיק מנוהל דומה לתיק מיועץ מהרבה בחינות. השוני היחיד נובע מכך שבאפשרות זו הלקוח נותן ייפוי כוח למנהל ההשקעות לפעול בשמו וללא מעורבתו ולקבל החלטות בנוגע לקניה ומכירה של ני"ע, לפי רמות סיכון שהוחלטו מראש בהסכם ההתקשרות. הלקוח במקרה הזה לא אקטיבי, ולא נדרש לקבל החלטות.

גם בתיק מנוהל ניירות הערך מוחזקים בחשבון בנק על שם הלקוח, ומפה נובעת שקיפות מלאה על האחזקות.

בתיק מנוהל העמלות שישולמו לבנק בדרך כלל יהיו נמוכות יותר, מכיוון שלמנהל התיקים יש הסכמים טובים עם הבנקים, ולכן ישנן הנחות משמעותיות בעמלות השונות.

אלו הם עיקר השינויים בין שתי האפשרויות הנ"ל, בשאר הפרמטרים, הדברים די דומים:


יתרונות:

  • ניהול תיק ע"י גוף מקצועי בעל מומחיות גבוהה

  • שקיפות מלאה לגבי ני"ע המוחזקים

  • נזילות יומית - לאחר הוראת מכירה הכסף שהונזל ישתקף בעוש בחשבון הבנק.


חסרונות:

  • סכום התחלתי של ~ 500,000 ש"ח בישראל, ~ $300,000 בחו"ל

  • דחיית מס - אין דחיית מס, המס מנוכה במקור. זהו חיסרון משמעותי מאד של תיק מיועץ או תיק מנוהל בבנק, ביחס לאלטרנטיבות הבאות שנסקור.

  • פיזור השקעות - צריך תיק השקעות גדול כדי ליצור פיזור השקעות אמיתי ורחב. בנוסף, בתיק השקעות מנוהל כל הכסף יושקע בשוק ההון ולא תהיה חשיפה לנכסים לא סחירים שיכולים להוריד את תנודתיות התיק ולתרום לתשואה.

  • אין אפשרות לקצבה מזכה 

  • ירושה - במקרה של פטירה של בעל החשבון הכסף יעבור ליורשיו החוקיים או על פי צוואה. מדובר בחסרון משמעותי שכן התהליך של קבלת צו ירושה מבית משפט יכול להאריך תקופה ארוכה.

  • מס עזבון אמריקאי - יש חשיפה למס עיזבון אמריקאי

  • מינוף - אין מנגנון מובנה של מינוף, הבנק יכול לאשר או לא לאשר הלוואה ללקוח על חשבון תיק ההשקעות.



ניתן לראות שתיק מיועץ ותיק מנוהל הן שתי אפשרויות דומות, כאשר ההבדל העיקרי הוא בידי מי יש את קבלת ההחלטות לגבי ניהול התיק.

שתי האפשרויות נחותות, מכיוון שאין יכולת לדחות תשלום מס, ואין מנגנון הפוטר מתשלום מס.

שימו לב:

על אף הנחיתות של הכלים האלה - תיק מנוהל ותיק מיועץ - הם האפשרויות היחידות העומדות לרשות לקוחות שהם אזרחים אמריקאים, ועבור חברות בע"מ.

לאזרחים אמריקאים אסור להשתמש בכלים דוחי מס. כתוצאה מכך, הם אינם יכולים לנצל כלים מתקדמים יותר שנדון בהם בהמשך, אשר מאפשרים דחיית מס.

גם עבור חברות בע"מ המעוניינות לנהל את יתרות המזומן שלהן.


פוליסת חיסכון

פוליסת חיסכון זה מוצר המנוהל אך ורק בחברות ביטוח, ולא בבתי ההשקעות. לא מדובר בפוליסה בעלת כיסוי ביטוחי כלשהו, אלא במוצר למטרת חיסכון בלבד.

בפוליסת חיסכון ניתן לבחור בין מסלולי השקעה שונים ומגוונים, ולעבור בין מסלולי השקעה, ללא אירוע מס, זה היתרון הבולט של פוליסת חיסכון על פני כסף המנוהל בבנק.


יתרונות:

  • נזילות - עד שבעה ימי עסקים.

  • ניהול הכסף ע"י גוף מוסדי, מקצועי ובעל מומחיות גבוהה, תחת מגוון מסלולי השקעה שמהם ניתן לבחור, ולחלק את הכסף בין המסלולים המוצעים.

  • ניתן לנייד בין מסלולי ההשקעה השונים בלי לייצר אירוע מס. מדובר ביתרון מאד משמעותי של המוצר הזה על פני ניהול בבנק שבו, כל שינוי בתיק ההשקעות שלנו יגרור אירוע מס, ויפגע לנו באפקט הריבית דה ריבית ובשורה התחתונה.

  • פיזור השקעות - פיזור אמיתי ורחב בין מגוון רחב של מוצרים ואפיקים כמו בכל השקעה של כסף מוסדי. השקעה של כסף במסלולים כללים תייצר חשיפה גם לנכסים לא סחירים, נכסים אלטרנטיביים, כך שלא כל הכסף יושקע בשוק ההון.

  • אין מגבלת הפקדה, ככל שנפקיד סכום גבוה יותר כך נוכל להוזיל את דמי הניהול. 

  • דחיית מס - המוצר דוחה מס, ולכן אנחנו עובדים על הברוטו, מדובר ביתרון משמעותי. במעמד פדיון הכספים יגבה מס רווח הון של 25% על הרווחים כמקובל בשוק ההון.

  • מבחינת ירושה - מוטבים גובר על צוואה. מדובר ביתרון משמעותי שכן במקרה של פטירה של בעל הפוליסה לא יהיה צורך לחכות לצו ירושה, אלא ניתן יהיה להעביר את הכסף/שליטה למוטבים בצורה מהירה.

  • מס עיזבון אמריקאי - מוצר מוגן שאינו חשוף למס עיזבון אמריקאי.

  • אנונה - יתרון נוסף של פוליסת חיסכון הוא היכולת לייצר אנונה. אנונה זה מושג כלכלי המתאר ייצור קצבה מהשקעות. לדוגמה אני יכולה להפקיד מיליון שקל לפוליסת חיסכון, ולבקש לקבל כל חודש 2,000 שח לחשבון הבנק שלי, ממש לבנות סוג של קצבה שתעזור לי עם התזרים החודשי. מדובר בפתרון שמתאים למצב שבו מצד אחד יש לי הון גבוה ומצד שני תזרים חודשי נמוך ולא מספיק.

  • מינוף - ניתן להתמנף - ולקבל הלוואה על חשבון הכסף המושקע, תלוי בחברה ובמסלול ההשקעה שבחרנו.


חסרונות:

  • בפוליסת חיסכון בסכומים נמוכים דמי הניהול גבוהים.

  • בפוליסת חיסכון לא ניתן לנייד את הכסף בין חברה אחת לשניה, שכן רפורמת הניוד לא חלה על מוצר זה.

  • אין אפשרות לקצבה מזכה 


פוליסת חיסכון היא אפשרות השקעה טובה יותר ברוב המוחלט מהפרמטרים מניהול הכסף בחשבון הבנק, כך שאם מדובר ביחיד שאינו אמריקאי - זוהי האופציה הנכונה עבורו לניהול סכומי כסף גבוהים בשוק ההון.

קופת גמל בתיקון 190


תיקון 190 הינו פתרון שיכול להתאים בעיקר לבני הגיל השלישי. מדובר בתיקון שניתן להחיל על קופות גמל ולאפשר לנו להפקיד כספים נזילים לקופת גמל, תוך שמירה על נזילות הכספים, ולהנות מהטבות מס  בהתקיים שלושה תנאים:


  • משיכה מעל לגיל 60

  • קבלת  קצבה מינימלית ממקור אחר בסך של לפחות 4,500 ש"ח בחודש, לדוגמה מקרן פנסיה או מביטוח מנהלים.

  • צביעה שנתית של כ 34,000 ש"ח ככסף שיתקבל כקצבה. הסכום הזה יוחרג מהסכום שהופקד, ואותו יוכל הלקוח למשוך כקצבה בלבד ולא כהון. חוץ מהסכום הזה שאר הכסף נשאר נזיל.


בהתקיים שלושת התנאים האלו, ניתן למשוך את הכסף במיסוי של  15% מהרווח הנומינלי, ולא 25% מס מהרווח הריאלי כמקובל בשוק ההון. 

רווח נומינלי הינו רווח שאינו מתחשב ברמת האינפלציה שחלה באותה תקופה, ואילו רווח ריאלי לוקח את הרווח בניכוי אינפלציה שחלה באותה תקופה. בשורה התחתונה רווח נומינלי משתלם יותר רק בתקופות של אינפלציה נמוכה.


יתרונות:

  • נזילות - עד שבעה ימי עסקים.

  • ניהול הכסף ע"י גוף מוסדי, מקצועי ובעל מומחיות גבוהה, תחת מגוון מסלולי השקעה שמהם ניתן לבחור.

  • ניתן לנייד בין מסלולי ההשקעה השונים בלי לייצר אירוע מס. 

  • ניתן לנייד בין גופים שונים בלי לייצר אירוע מס.

  • פיזור השקעות - פיזור אמיתי ורחב בין מגוון רחב של מוצרים ואפיקים כמו בכל השקעה של כסף מוסדי. השקעה של כסף במסלולים כללים תייצר חשיפה גם לנכסים לא סחירים, נכסים אלטרנטיביים, כך שלא כל הכסף יושקע בשוק ההון.

  • אין מגבלת הפקדה, ככל שנפקיד סכום גבוה יותר כך נקבל דמי ניהול זולים יותר. 

  • דחיית מס - המוצר דוחה מס, ולכן אנחנו עובדים על הברוטו, מדובר ביתרון משמעותי. 

  • במעמד פדיון הכספים יגבה מס רווח הון של 15% מהרווח הנומינלי, בהתקיים שלושה תנאים.

  • מבחינת ירושה - מוטבים גובר על צוואה. מדובר ביתרון משמעותי שכן במקרה של פטירה של בעל הפוליסה לא יהיה צורך לחכות לצו ירושה, אלא ניתן יהיה להעביר את הכסף/שליטה למוטבים בצורה מהירה.

  • מס עיזבון אמריקאי - מוצר מוגן שאינו חשוף למס עיזבון אמריקאי.

  • מינוף - ניתן להתמנף - ולקבל הלוואה על חשבון הכסף המושקע, תלוי בחברה ובמסלול ההשקעה שבחרנו.

  • יש אפשרות לקבל קצבה מזכה


חסרונות:

  • מגבלת הפקדה - בתיקון 190 יש מגבלת הפקדה של 8.2 מיליון שח ליחיד ועד 5.2 בהפקדה דרך IRA.

  • צביעה של סכום של כ ~34,000 ש"ח מההפקדה בכל שנה קלנדרית ככסף קצבתי.


השקעה בקופת גמל ובתיקון 190 יכול להוות פתרון טוב לבני הגיל השלישי, וכלי להוזלת תשלום המס, המשתלם בעיקר בתקופה של אינפלציה נמוכה.

קופת גמל להשקעה

קופת גמל להשקעה הינו מוצר חיסכון פופולרי המנוהל ע"י בתי ההשקעות וחברות הביטוח, שמאפשר לנו לחסוך כסף לטווחי השקעה שונים ולמטרות שונות. מדובר בכלי שמושי ובעל יתרונות, וככזה הוא משמש כדי לחסוך לילדים, וגם כדי להגדיל את החיסכון שלנו לגיל פרישה. 

בגמל להשקעה ניתן להפקיד הפקדה שוטפת וגם הפקדה חד פעמית. כמובן שעלינו להתאים את מסלול ההשקעה לטווח ההשקעה. 

היתרון האדיר של המוצר הזה, נובע מכך שבמידה ונסכים למשוך את הכסף כקצבה חודשית, ולא כהון, אחרי גיל 60, כל הרווחים שנוצרו לאורך שנות החיסכון יהיו פטורים לחלוטין ממס רווחי הון. מדובר בהטבת מס ששווה המון כסף. במידה וחוסכים סכומים משמעותיים לאורך זמן, הפטור יכול להגיע למאות אלפי שקלים ואף מעבר לכך.

סימולציה - גמל להשקעה
לדוגמה: הפקדה של 2,000 ש"ח בחודש במשך 30 שנה, יתנו הפקדה מצטברת של 720,000 ש"ח לאורך התקופה. הרווחים יעמדו על יותר מ 1,300,000 ש"ח (הנחות: תשואה 7% בשנה, דמי ניהול 0.6% מצבירה). פטור ממס רווח הון במקרה זה יהיה שווה יותר מ 325,000 ש"ח. כסף שנשאר אצלנו ולא הולך לרשות המיסים. מטורף.

יתרונות:

  • נזילות - עד שלושה ימי עסקים.

  • ניהול הכסף ע"י גוף מוסדי, מקצועי בעל מומחיות גבוהה, תחת מגוון מסלולי השקעה שמהם ניתן לבחור.

  • ניתן לנייד בין מסלולי ההשקעה השונים בלי לייצר אירוע מס. מדובר ביתרון מאד משמעותי.

  • ניתן לנייד בין החברות השונות בלי ליצור אירוע מס.

  • פיזור השקעות - פיזור אמיתי ורחב בין מגוון רחב של מוצרים ואפיקים כמו בכל השקעה של כסף מוסדי. השקעה של כסף במסלולים כללים תייצר חשיפה גם לנכסים לא סחירים, נכסים אלטרנטיביים, כך שלא כל הכסף יושקע בשוק ההון.

  • דחיית מס - המוצר דוחה מס, ולכן אנחנו עובדים על הברוטו, מדובר ביתרון משמעותי. 

  • במעמד פדיון הכספים יגבה מס רווח הון של 25% על הרווחים כמקובל בשוק ההון

  • במידה ונמשוך את הכסף כקצבה מעל גיל 60 - פטור מלא ממס רווח הון.

  • מבחינת ירושה - מוטבים גובר על צוואה. 

  •  המוצר מגן עלינו ואינו חשוף למס עיזבון אמריקאי.

  • מבחינת מינוף - ניתן להתמנף - ולקבל הלוואה על חשבון הכסף המושקע, תלוי בחברה ובמסלול ההשקעה שבחרנו.


חסרונות:

  • תקרת השקעה שנתית בסך ~ 79,000 ש"ח (מתעדכן כל שנה בהתאם לאינפלציה)


מדובר באחד מכלי ההשקעה והחיסכון הטובים ביותר שיש. תשתמשו בו כם עבור הילדים שלכם, וגם עבור הגדלת החסיסכון שלכם לגיל פרישה. הפטור ממס רווח הון הוא הטבה משמעותית מאד. ואיך אומרים אצלנו "נותנים לך - תקח".

קרן השתלמות

קרן השתלמות היא מוצר חיסכון, הקיים בבתי השקעות ובחברות הביטוח, הקרן לא נזילה למשך 6 שנים. לקרן השתלמות הטבת מס משמעותית מאד, הפקדה עד תקרה שנתית פטורה ממס רווח הון.

ניתן לנייד את הקרן בין המסלולים ובין היצרנים תוך שמירה על וותק הקרן , וללא יצירת אירוע מס.



יתרונות:

  • ניהול הכסף ע"י גוף מוסדי, מקצועי ובעל מומחיות גבוהה, תחת מגוון מסלולי השקעה שמהם ניתן לבחור.

  • ניתן לנייד בין מסלולי ההשקעה השונים בלי לייצר אירוע מס. מדובר ביתרון מאד משמעותי.

  • ניתן לנייד בין החברות השונות בלי לייצר אירוע מס.

  • פיזור השקעות - פיזור אמיתי ורחב בין מגוון רחב של מוצרים ואפיקים כמו בכל השקעה של כסף מוסדי. השקעה של כסף במסלולים כללים תייצר חשיפה גם לנכסים לא סחירים, נכסים אלטרנטיביים, כך שלא כל הכסף יושקע בשוק ההון.

  • דחיית מס - המוצר דוחה מס, ולכן אנחנו עובדים על הברוטו, מדובר ביתרון משמעותי. 

  • פטור ממס רוחח הון עד תקרה שנתית של לשכיר ~ 15,700 בפטור ממס, לעצמאי 20,500 בפטור ממס

  • מבחינת ירושה - מוטבים גובר על צוואה. 

  • המוצר מגן עלינו ואינו חשוף למס עיזבון אמריקאי.

  • מבחינת מינוף - ניתן להתמנף - ולקבל הלוואה על חשבון הכסף המושקע, תלוי בחברה ובמסלול ההשקעה שבחרנו.


חסרונות:

  • קרן השתלמות לא נזילה למשך 6 שנים.

  • אין אפשרות לקבל קצבה מוכרת


טבלה לסיכום


טבלה מסכמת - ניהול השקעות בשוק ההון
טבלה מסכמת - ניהול השקעות בשוק ההון


לסיכום

במאמר זה סקרנו את אפשרויות ההשקעה המנוהלות בשוק ההון, במטרה להבין את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות, ולעזור לכם להימנע מטעויות שעשויות לעלות הרבה כסף. המטרה בכל השקעה היא להתאים למשקיע את סוג ההשקעה הנכונה עבורו, ולכן יש לבצע תכנון אסטרטגי של ההשקעות הפיננסיות שלנו.

ניצול כלי השקעה פטורים ממס ושימוש בכלים דוחי מס הם חשובים ביותר להגדלת השורה התחתונה של הלקוח ולהשגת ניצול מקסימלי של אפקט הריבית דה ריבית.

חשוב מאוד להתאים את מסלול ההשקעה לטווח ההשקעה ולנסות להוזיל את דמי הניהול המשולמים לאורך חיי ההשקעה.

בסופו של דבר, יש לשקלל את כל הגורמים יחד. כפי שניתן לראות בתמונה הבאה מכתבה שפורסמה בעיתון גלובס, שמראה השוואה בין השקעה במדד S&P 500 באמצעות כלי השקעה שונים. מהאנליזה שבוצעה ניתן לראות שהטבת המס הקיימת בגמל להשקעה "מנצחת" את דמי הניהול ששולמו לאורך תקופת ההשקעה.



קרדיט לעיתון גלובס- 4 דרכים לניהול השקעות בשוק ההון

ניתן לראות בדוגמה הזאת, שלמרות תשלום דמי הניהול לאורך תקופת ההשקעה הפטור ממס רווח הון משמעותי יותר ומשאיר לנו בשורה התחתונה יותר כסף ביד.


אז מה עושים?

פונים לאשת מקצוע שתלווה אתכם בתהליך של תכנון פיננסי מקיף והוליסטי, על מכלול הנכסים, לבניית אסטרטגיה פיננסית שתוביל אתכם לצמיחה, להגשמת המטרות שלכם, תוך הימנעות מטעויות שיכולות לעלות לכם הרבה כסף.




6 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page